Zanussi ZCG212J1XA

Aragaz Zanussi ZCG212J1XA

Zanussi ZCG212J1XA este o alegere foarte buna in cazul in care sunteti adeptul unui aragaz clasic cu alimentare pe gaz. Acest lucru nu inseamna ca nu veti intalni si anumite functionalitati moderne care va vor ajuta sa scurtati timpul petrecut in bucatarie. Printre acestea, se numara aprinderea eletrica a plitei, grillul si rotisorul, insa vom discuta mai pe larg de aceste functii imediat.

Pentru inceput, o prezentare generala a aspectului aragazului Zanussi ZCG212J1XA cred ca este mai mult decat necesara.

Zanussi ZCG212J1XA

Configuratia este urmatoarea: 1-butoanele aferente celor 4 arzatoare, 2-butonul pentru aprinderea electrica, 3-butonul ce actioneaza becul din interiorul cuptorului precum si cel pentru pornirea functiei de rotisor, 4-butonul pentru setarea timpului de gatire, 5-butonul ce selecteaza functiile cuptorului, 6-gratarul, 7- becul din interiorul cuptorului, 8-orificiul pentru rotisor, 9-diferitele pozitii de reglare a rafturilor (4 la numar).

Comanda Zanussi ZCG212J1XA la un pret foarte bun

PLITA:

Aragazul Zanussi ZCG212J1XA are alimentarea pe gaz si are 4 arzatoare de dimensiuni diferite (2 arzatoare semi-rapide, unul auxiliar si unul rapid). O chestie foarte interesanta mi s-a parut faptul ca arzatorul rapid mai este denumit si arzatorul de gaz cu flacara pura. Acesta are rolul de a aduce vasul la temperatura dorita aproape instant. Pentru a intelege mai bine dimensiunile fiecarui arzator, diametrul vaselor ce pot fi folosite pentru fiecare dintre ele este: arzatorul rapid 160-220mm, arzatoarele semi-rapide 140-220mm si arzatorul auxiliar 120-180mm. De asemenea, puterea fiecaruia de la mic la mare este de: 1kW, 2kW, 2,6kW.

Pe suprafata plitei, daca ne uitam cu atentie, vom gasi in partea de sus un orificiu de evacuare a aburului din cuptor, ce are ca rol eliminarea umiditatii din interiorul acestuia.

Dispozitivul de siguranta a flacarii, nu lipseste nici el din configuratia aragazului Zanussi ZCG212J1XA. Acesta are scopul de a opri alimentarea cu gaz in cazul stingerii accidentale a flacarii. Aceasta caracteristica o intalnim de asemenea si la cuptor.

Pentru a va oferi o imagine generala a aspectului plitei, va voi prezenta mai jos configuratia exacta a acesteia:

Plita Zanussi ZCG212J1XA

Elementele schitate pe imagine fiind urmatoarele: 1-arazatorul semi-rapid, 2-orificiu pentru eliminarea aburului despre care am discutat un pic mai sus, 3-arzatorul auxiliar, 4-arzatorul rapid, 5-cel de-al doilea arzator semi-rapid.

Cuptorul:

Cuptorul aragazului Zanussi ZCG212J1XA, la prima vedere, poate fi considerat unul clasic, fara prea multe functionalitati. Intr-adevar, poate unul dintre neajunsurile acestui model ar putea fi considerat faptul ca modelul acesta nu dispune de functia de aprindere electrica si in cazul cuptorului. Insa daca luam in considerare raportul pret-calitate, tot consider ca in final vom beneficia de mult mai multe avantaje decat dezavantaje.

Cu ajutorul celor 8 nivele de caldura de care dispune Zanussi ZCG212J1XA cu siguranta veti reusi sa gatiti orice fel de mancare (1 – 140°C, 2 – 155°C, 3 – 170°C, 4 – 185°C, 5 – 205°C, 6 – 220°C, 7 – 235°C, 8 – 250°C). Functia de Grill de care dispune se va utiliza pentru frigerea la gratar a alimentelor plate ce vor fi pozitionate in mijlocul gratarului. De asemenea, nici painea prajita nu va mai fi o problema, aceasta facandu-se rapid si bine folosind aceasta functie. O alta functie folositoare este cea de rotisor, insa, atentie, greutatea maxima pe care o suporta suportul de rotisor este de 5kg. O data ce carnea este gata, tot ce va ramane de facut este sa actionati din nou butonul destinat rotisorului, sa opriti gratarul, sa montati manerul si puteti scoate deja tava de coacere din cuptor.

Functia de ceas avertizor se va utiliza pentru a seta timpul necesar gatirii alimentelor. Trebuie mentionat faptul ca aceasta functie nu va avea nicio influenta asupra procesului de gatit. O data ce timpul s-a scurs, veti fi avertizati prin intermediul unui semnal sonor, insa oprirea cuptorului se va face manual.

Alte caracteristici:

Unul din avanatajele importante ale lui Zanussi ZCG212J1XA este faptul ca are un format compact si isi va gasi locul chiar si in cele mai mici bucatarii. Asta nu inseamna ca spatiul din interior nu este indeajuns de incapator pentru a va putea desfasura activitaile in mod comod si rapid. Ca dimensiuni avem : 85x50x50 (lxLxA).

Ca alte specificatii pentru Zanussi ZCG212J1XA, trebuie mentionata culoarea si anume inox, capacul plitei este fabricat din sticla iar lungimea cablului de alimentare pentru aprinderea electrica a plitei este de 1.5m. De asmenea, curatarea cuptorului si mai exact a usii acestuia se va face usor datorita demontarii facile a acesteia.

In concluzie, aragazul Zanussi ZCG212J1XA este un produs cu un raport calitate-pret bun, usor de intretinut cu un cuptor incapator ce isi face treaba ireprosabil.

Vezi aici un pret foarte bun pentru Zanussi ZCG212J1XA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *