Whirlpool ACM802

Whirlpool ACM802

Ce parere aveti despre plitele incorporabile cu inductie? Desi beneficiaza de o tehnologie relativ noua, acest tip de electrocasnice au cunoscut un succes destul de mare pe piata din Romania. In cazul in care nu stiti inca principiul functionarii acestora, am sa incerc sa va explic pe scurt.Plitele cu inductie au incorporat un sistem ce identifica respectiv controleaza caldura prin intermediul electromagnetismului. Mai exact, ele creeaza caldura, o trimit spre o suprafata ceramica, ca in final sa ajunga in interiorul vasului in care gatiti. Ideea de baza a acestor plite este ca ele nu incalzesc suprafata pe care este asezat vasul ci vasul de gatit in sine prin intermediul tehnologiei electromagnetice. In acest fel, energia care se pierde in mod normal in cazul celorlaltor plite este aproape egala cu zero. Asa ca, astazi m-am hotarat sa va prezint plita incorporabila Whirlpool ACM802, plita ce are un raport calitate/pret foarte bun.

Caracteristici generale

Plita incorporabila Whirlpool ACM802 are urmatoarele dimensiuni: 58cm latime, 51cm adancime si 5.6cm inaltime, iar faptul ca greutatea totala a acesteia este de doar 12.5kg, o va face sa fie destul de usor de transportat si montat.

Tipul de alimentare este de inductie, iar plita este vitroceramica. Cu un un umar de patru arzatoare puteti fi siguri ca va face fata procesului de gatit chiar si in cazul in care familia dumneavoastra este una mai numeroasa. Ceea ce cred ca trebuia sa mentionez inca de la inceput este faptul ca daca va hotarati sa achizitionati un asemenea produs, va cam trebui sa cumparati vase noi de gatit speciale pentru aceasta. Ideea acestui sistem a unei plite cu inductie este ca functioneaza doar daca este pus in reactie cu vase confectionate din metal. Puteti de asemenea sa va testati vasele de gatit pe care le detineti deja cu ajutorul unui magnet, daca acestea sunt atrase, atunci vor putea fi folosite si pe noua dumneavoastra plita. In general, materialele care pot fi utlizate sunt: fonta, fier, inox, otel si in principiu orice alt aliaj de fier. Din pacate, cuprul si aluminiul nu vor avea absolut niciun efect, acestea neputand fi utilizate pe o plita de acest fel. In al doilea rand, fiindca vorbim de plite, incercati sa nu uitati ca fundul vaselor de gatit trebuie sa fie cat mai plat, pentru a avea un contact cat mai bun cu suprafata vitroceramica.

Cele patru zone de gatire au si ele dimensiuni diferite si anume: “s” ce va avea capacitatea de a utiliza vase cu diametrul maxim de 14.5cm, “m” cu diametrul maxim acceptat de 18cm, “l” – diametru maxim de 21cm si “xl” care este cel mai mare iar vasele folosite pe acesta pot avea diametrul de pana la 28cm. De asemenea, pozitiile recomandate a doua oale folosite simultan pe suprafata plitei vitroceramice sunt urmatoarele:

pozitia a doua vase utilizate simultan

Cumpara Whirlpool ACM802 la un pret foarte bun

Ca sa puteti intelege mai bine si mai usor programele plitei Whirlpool ACM802, am sa va prezint mai jos un tabel al nivelurilor de putere.

tabel niveluri de putere

Tastele panoului de control sunt pozitionate in partea frontala a plitei, taste ce sunt de tip touch, insa acest aspect nu ar trebui sa va induca in eroare si sa credeti ca ar fi mai greu de utilizat decat in cazul panourilor de control clasice cu butoane. Drept care, m-am gandit ca ar fi mai bine si mai usor de inteles pentru toata lumea daca v-as prezenta o schema a acestora decat sa incerc sa va descriu fiecare tasta ce face in parte.

Descrierea panoului de comandă

Pentru a activa o zona de gatit a plitei incorporabile Whirlpool ACM802 nu trebuie decat sa asezati un vas pe zona pe care doriti sa gatiti, sa porniti plita si apoi sa apasati tasta circulara corespunzatoare zonei. Cu ajutorul butoanelor de “+” respectiv “-” veti putea saselectati nivelul de putere pe care trebuie sa-l folositi (in functie de tabelul prezentat de mine ceva mai sus). Pentru a dezactiva zona de gatit nu trebuie decat sa apasati tasta corespunzatoare (acceasi pe care ati apasat-o in momentul activarii) timp de 2-3 secunde. In acest moment, se va stinge, insa daca este inca fierbinte, veti putea vedea pe afisaj semnalul “H”(indicator de caldura reziduala).

O functie interesanta este cea de blocare a sistemului de comanda ce are ca scop activarea acesteia in mod accidental. Nu trebuie decat sa actionati butonul de blocare timp de cateva si secunde, un semnal acustic va semnala blocarea panoului de control si dumneavoastra veti observa un buton aprins in forma de lacat ce va indica activarea acestei functii. Evident, pentru a debloca va trebui sa repetati procedura ce tocmai am descris-o.

Timer-ul plitei Whirlpool ACM802va putea fi utilizat pentru setarea duratei de coacere sau gatire pentru o perioada de pana la 99 de minute. De asemenea, acest timer poate fi folosit in mod diferit pentru fiecare zona in parte, mai exact, daca am programat timpul de coacere pentru o zona de gatit la o ora, voi putea de asemenea sa programez chiar si o a doua zona in acelasi timp dar care sa fie la un interval diferit. Functie foarte interesanta dupa parerea mea, ideea e ca daca vreau sa fac 2 mancaruri ce necesita timpi diferiti de coacere o pot face fara nicio problema fara sa mai stau sa ma chinui sa stau cu ochii pe ceas.

Alte functii care le consider foarte utile ar fi: indicatorul care semnalizeaza o oala sau un vas asezat incorect, functia de fierbere rapida ce poarta numele de “Booster”, precum si cea de “Power Management”(puteti seta o temperatura maxima admisibila stabilita de dumneavoastra la care plita poate ajunge).

In concluzie, pot spune ca investitia intr-o plita ca Whirlpool ACM802 se merita intr-adevar. Nu numai ca timpul pe care il veti investi in gatirea unui fel de mancare se va micsora in mod considerabil, nu trebuiesc neglijate nici celelalte avantaje ce le-am prezentat ceva mai sus. Si pana la urma, nici ca design nu pot spune ca arata rau, aceasta plita incorporabila va da cu siguranta o nota de modernism bucatariei dumneavoastra.

Vezi aici un pret foarte bun pentru Whirlpool ACM802

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *