Cea mai buna statie de calcat?

Statie de calcat Philips GC6510/02

Statiile de calcat cu abur devin din ce in ce mai populare in randul romanilor, aceasta este tendinta ce se poate observa in ultima vreme. Avantajele folosirii unui astfel de aparat, in detrimentul un fier de calcat clasic, sunt multe, aici fiind incluse calcarea mult mai rapida si mai eficienta a rufelor, cat si prevenirea distrugerii treptate a tesaturilor, situatie ce poate surveni in cazul unui fier de calcat.

Astfel, tinand cont de aceasta popularitate crescanda si de multele modele de statii de calcat ce au aparut in ultima vreme si pe care le putem gasi in ofertele magazinelor online, am considerat ca este o idee buna sa alcatuim un top, impreuna cu vizitatorii acestui site si sa vedem care este cea mai buna statie de calcat cu abur.

Ca sa putem determina care este cea mai buna statie de calcat, trebuie intai sa vedem care sunt caracteristicile definitorii pentru un astfel de produs, astfel incat sa putem alcatui impreuna un clasament obiectiv, pe baza raportului calitate/pret. Pentru a ilustra cat mai bine caracteristicile tehnice si pentru a vedea cu variaza performantele acestui aparat in functie de pret, am ales trei statii de calcat cu preturi diferite, intamplator acestea fiind in topul vanzarilor, cel putin in momentul in care scriu acest articol.

Sa vedem cum arata aceasta comparatie si care sunt aparatele ce participa.

A. Statii de calcat alese pentru comparatie

1. Pret mic: Philips GC6510/02 – poate fi vazuta aici.

2. Pret mediu: Tefal Easy Pressing GV5245 – poate fi vazuta aici.

3. Pret mare: TEFAL Pro Express Total GV8960 – poate fi vazuta aici.

B. Caracteristici tehnice

B.1. Presiunea aburului

Probabil cea mai importanta caracteristica ce intra in configuratia unei statii de calcat, aceasta determinand gradul de penetrare al rufelor cu abur si, implicit, eficienta procesului de calcare. Cum spuneam, conteaza foarte multa, caci pana la urma asta incercam sa obtinem de la un aparat electrocasnic de acest tip – o calcare cat mai eficienta a rufelor. Iata ce obtinem la acest capitol:

presiune abur statii de calcat

B.2. Debit de abur

A doua caracteristica analizata a fost debitul de abur, capitol la care Philips GC6510/02, cea mai ieftine dintre cele trei s-a clasat pe locul al doilea.

debit de abur statii de calcat

 

B.3. Capacitate rezervor de apa

Din nou, TEFAL Pro Express Total GV8960 conduce detasat si la acest capitol, lucru normal, tinand cont ca este cea mai scumpa dintre cele trei statii de calcat.

capacitate rezervor statii de calcat

B.4. Caracteristici speciale

Philips GC6510/02 dispune de o talpa antiaderenta, Tefal Easy Pressing GV5245 dispune de talpa Ultragliss, cat si de setare Eco iar TEFAL Pro Express Total GV8960 este dotat cu o talpa AutoClean.

Care este statia dumneavoastra de calcat preferata dintre acestea trei? Pe care o detineti sau pe care o doriti? Bineinteles, daca preferati un alt model, lasati un comentariu si spuneti-va parerea, pentru a determina impreuna care este cea mai buna statie de calcat. Mai multe statii de calcat interesant pot fi gasite aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *