Heinner HWM-5080

Masina de spalat rufe Heinner HWM-5080

Primavara aceasta ne-a adus noi serii de aparate electrocasnice, asa cum se intampla in fiecare an. Vorbim atat despre aparate dezvoltate de producatori celebri, cat si de producatori mai putin cunoscuti, dar foarte dornici de afirmare pe piata din Romania. Unul dintre producatorii ce se situeaza in a doua categorie sunt cei de la Heinner, iar aparatul despre care vorbim astazi poarta denumirea de Heinner HWM-5080. Ca sa fie clar de la inceput despre ce vorbim, Heinner HWM-5080 este o masina de spalat ieftina, foarte accesibila oricui cauta in aceasta perioada un asemenea aparat electrocasnic.

Ca sa va puteti o idee despre ce stie sa faca aceasta masina, va invit sa cititi mai departe si sa ne uitam impreuna la specificatiile cele mai importante pentru aparatul de fata si sa vorbim putin si despre performantele la care Heinner HWM-5080 poate ajunge. Bineinteles, ca sa nu va faceti iluzii degeaba, o masina atat de ieftina nu se poate ridica la nivelul aparatelor foarte scumpe, dar vom vedea totusi ca si aceasta include un set multumitor de specificatii.

Performante

V-ati obisnuit deja cu faptul ca, atunci cand vine vorba despre prezentarea unei masini de spalat rufe pe electroblog.eu, unul dintre primele aspecte pe care il analizam este cel legat de performantelor aparatului. Cum masuram aceste performante (evident, nu noi, ci institutiile abilitate)? Simplu, prin studierea pozitionarii masinii in clase de eficienta, pe cele trei planuri analizate: eficienta energetica, la spalare si la centrifugare. Despre eficienta la spalare nu avem ce sa spunem, caci si la Heinner HWM-5080, la fel ca si la restul masinilor de spalat din Europa clasa de eficienta la spalare este A, acest lucru fiind obligatoriu.

Mai departe, trebuie sa continuam cu eficienta energetica. Nu este un capitol la care Heinner HWM-5080 sa ne dea pe spate, dar nici nu sta teribil de rau. Vorbim despre o eficienta de clasa A+. Tinand cont de faptul ca treapta maxima este A+++, puteti sa va faceti singuri o parere despre cat de eficienta este aceasta masina pe partea energetica. Totusi, nu uitati sa luati in considerare si faptul ca o masina cu clasa A+++ costa de cel putin doua ori si ceva mai mult decat Heinner HWM-5080.

Cumpara masina Heinner HWM-5080 la un pret foarte bun

Ultimul lucru care ne intereseaza este comportarea lui Heinner HWM-5080 pe partea de centrifugare. Nici aici lucrurile nu stau extrem de bine, dar nici nu ne putem astepta la altceva de o masina de spalat rufe atat de ieftina. Astfel, clasa de eficienta la centrifugare este C iar treapta maxima este A pe acest plan. Sincer sa fiu, n-am vazut foarte multe masini de spalat rufe care sa atinga clasa A, majoritatea avand clasa B sau C, deci Heinner HWM-5080 nu sta chiar atat de rau pe cat ati putea crede.

Programe

Heinner HWM-5080 ofera un set de programe clasic, fara cine stie ce detalii speciale. Partea buna este ca se pune la dispozitie si spalarea cu apa rece, lucru care stim cu totii cat de important este pentru a face masina sa consume mai putina energie electrica, economisind astfel bani pentru dumneavoastra. Haideti sa vedem care sunt programele incluse pe masina de spalat rufe Heinner HWM-5080:

  • Bumbac – programul clasic, prezent pe orice masina de spalat rufe. Disponibil in mai multe variante de temperatura, acest program functioneaza la capacitatea maxima de incarcare a masinii, de 5 kilograme, si are o durata aproximativa de 130 minute, in functie de setari. Viteza maxima de centrifugare este de 800 rotatii pe minut.
  • Bumbac Eco – Cam la fel cu programul anterior, diferenta fiind ca acest program are o durata de spalare mai mare, de aproximativ 200 minute.
  • Rapid – Cu toate ca este o masina de spalat rufe ieftina, Heinner HWM-5080 ne pune la dispozitie si un program rapid de spalare. Acesta are o durata de doar 15 minute si poate suporta o incarcatura maxima de 1.5 kilograme. Evident, este util mai mult pentru improspatarea rufelor, si mai putin pentru spalarea efectica a acestora.
  • Sintetice – Acesta este un program ceva mai delicat fata de cel destinat articolelor de bumbac. Se recomanda sa nu incarcati masina Heinner HWM-5080 cu mai mult de 2.5 kilograme atunci cand rulati acest program. Durata aproximativa este de 105 minute iar viteza de centrifugare implicita este de 600 rpm.
  • Lana – Iata ca Heinner HWM-5080 ofera si un program pentru spalarea articolelor din lana. Pentru o maxima protectie, se recomanda sa nu introduceti mai mult de 1.5 kilograme de rufe atunci cand vreti sa utilizati acest program. Durata este de aproximativ 85 minute iar temperatura este de 40 grade. Protectia este asigurata si prin viteza redusa de centrifugare, de numai 400 rpm.
  • Delicate – Un program pe care Heinner HWM-5080 il asigura pentru spalarea lenjeriei intime. Functioneaza la incarcatura maxima a masinii, de 5 kilograme.
  • Centrifugare / Curatare cuva – Acestea sunt doua programe distincte, le-am pus in acelasi loc caci nu sunt programe de spalat efective, ci sunt niste programe aditionale a caror denumire arata clar ce scop au.

Vezi aici un pret foarte bun pentru Heinner HWM-5080

One thought on “Heinner HWM-5080

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *