HP 255 G2 – pret pe masura performantelor

res_97c7854b636916ce07d72524396bc36d_350x350c_994k

Iata ca avem ocazia sa vorbim astazi despre un laptop foarte ieftin, perfect pentru cei care isi doresc un astfel de device, dar nu dispun de bugetul necesar pentru a-si achizitiona un model foarte scump. Astfel, aveti ocazia sa cumparati laptopul HP 255 G2 pentru un pret foarte bun, daca nu ma insel, este chiar pretul cel mai mic pe care il puteti gasi pentru un laptop cu diagonala de 15.6 inch. E drept, nici nu dispune de o configuratie care sa fie capabila sa ofere performante extraordinare, dar se va comporta decent pentru un laptop cu un pret atat de mic. In continuare, vom lua pe rand elementele importante din configuratia laptopului HP 255 G2 si vom vedea in ce masura pot acestea sa asigure o comportare decenta pentru gadgetul despre care avem astazi ocazia sa discutam.

Display

Cu toate ca are un pret foarte mic, laptopul HP 255 G2 vine cu un display ce dispune de tehnologia BrightView, asa cum putem remarca la majoritatea laptopurilor  celor de la HP. Fara doar si poate, avantajul cel mai de seama pe care il ofera aceasta tehnologie este tratamentul anti-reflexie ce i-a fost aplicat, deci va puteti bucura de conditii optime in ceea ce priveste vizualizarea, chiar si in aer liber, unde stim cu totii ca razele soarelui pot cauza probleme. Bineinteles, tehnologia BrightView prezenta pe HP 255 G2 aduce si alte avantaje pentru laptopul de fata, cum ar fi o redare foarte clara a imaginii, cat si afisarea unor culori puternice si naturale. Altfel, trebuie sa mai spunem despre acest display ca are o diagonala de 15.6 inch, deci ofera o portabilitate decenta si, bineinteles, beneficiaza de iluminare pe baza de LED-uri, ceea ce inseamna o solicitare mai mica din partea acestuia asupra bateriei, deci vorbim despre o autonomie mai mare de lucru, aspect pe care cu totii ni-l dorim la un laptop modern, asa cum este HP 255 G2.

Cumpara HP 255 G2 la un pret foarte bun

Procesor si placa video

Daca lucrurile au stat foarte bine pe partea de display, in cazul procesorului incepem sa vedem unde au fost facute compromisurile pentru obtinerea unui pret atat de bun pentru laptopul HP 255 G2. Astfel, remarcam integrarea unui procesor dual-core low-end AMD E1-2100. Acesta lucreaza la o frecventa de 1000 MHz si a fost lansat pe piata undeva la jumatatea anului trecut. Acum, depinde de dumneavoastra si de motivele pentru care stiti ca vreti sa achizitionati acest laptop: daca sunteti interesati doar de activitati gen office si multimedia, chiar si jocuri ceva mai putin solicitante, atunci procesorul disponibil pe HP 255 G2 isi face foarte bine treaba si nu o sa regretati alegerea facuta. Altfel, daca v-ati dori sa aveti posibilitatea sa va jucati jocuri ceva mai noi si mai pretentioase, este cazul sa va reorientati catre un alt model. Doua lucruri vreau sa mai adaug despre acest procesor: are un cache de 1MB si are la baza o tehnologie de fabricare ceva mai veche, 28 nm.

Alaturi de procesor, avem integrata si o placa video Radeon HD 8210. Nici aceasta nu impresioneaza cine stie ce la capitolul performanta, dar isi va face treaba destul de bine pentru jocuri mai vechi. Mai merita adaugat si ca placa video de pe HP 255 G2 a fost lansata la jumatatea anului 2013, are o viteza de 300 MHz si ofera suport pentru DirectX 11.1, cat si pentru Shader 5.0.

Hard si RAM

A venit momentul sa terminam aceasta scurta descriere a laptopului HP 255 G2, dar nu putem face acest lucru fara sa spunem cateva cuvinte si despre hard si RAM. Astfel, in cazul hard-ului vorbim despre o capacitate de stocare destul de mare, de 500 GB. Este vorba despre un hard SATA cu o viteza de rotatie de 5400 rpm. Mai departe, pe partea de RAM, HP 255 G2 vine cu 4GB DDR3 la o frecventa de 1600 MHz. Dupa cum puteti observa si dumneavoastra, vorbim despre o configuratie suficient de buna pe aceste doua directii.

Vezi aici un pret foarte bun pentru HP 255 G2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *