Bosch SPS40E02EU

res_539b2beba7b1f4ef35a13a0fcd18ce7f_350x350c_8j2e

Am mai vorbit pe electroblog.eu despre diverse modele de masini de spalat vase a celor de la Bosch, iata ca revenim astazi la aceasta marca, dat fiind faptul ca au scos pe piata un nou astfel de aparat. Este vorba despre Bosch SPS40E02EU, o masina destul de interesanta, ce cuprinde o serie de caracteristici ce merita toata aprecierea. Bine, era si normal ca Bosch SPS40E02EU sa stea foarte bine din punct de vedere tehnic, tinand cont de faptul ca nu este o masina de spalat vase foarte ieftina. Nu este nici exagerat de scumpa, asa ca daca sunteti un fan la marcii Bosch si apreciati ce va ofera acest aparat electrocasnic, recomandarea mea este sa tineti cont de raportul calitate/pret corect si sa optati pentru aceasta masina. Ca sa va fac alegerea mai usoara, va voi prezenta in cele ce urmeaza cateva dintre cele mai importante detalii ce definesc masina SPS40E02EU.

Caracteristici speciale

Bosch SPS40E02EU se lauda cu mai multe functii si caracteristici speciale, una dintre acestea fiind sistemul AquaStop. Unicul scop al acestuia este de a asigura o protectie sporita impotriva inundatiilor cauzate de masina de spalat vase. Stiu ca multi dintre dumneavoastra sunt reticenti vis-a-vis de acest tip de aparate electrocasnice, tocmai din cauza posibilitatii de producere a inundatiilor. Se pare ca si cei de la Bosch au tinut cont de acest lucru, drept pentru care au implementat sistemul AquaStop care, conform declaratiilor acestei companii, asigura protectie in totalitate impotriva inundatiilor. Acest sistem implementat si pe Bosch SPS40E02EU are la baza trei componente, fiecare dintre acestea fiind capabile sa intrerupa imediat alimentarea cu apa in cazul sesizarii unei functionari necorespunzatoare. Dintre cele trei componente prezente, cea mai interesanta mi se pare valva de siguranta, aceasta detectand imediat reducerea presiunii apei in cazul producerii unei scurgeri si actionand imediat pentru intreruperea alimentarii cu apa. Deci, din acest punct de vedere, puteti sa stati linistiti.

Cumpara Bosch SPS40E02EU la un pret foarte bun

Programe

Ca si in cazul masinilor de spalat rufe, programele disponibile sunt o componenta extrem de importanta si in cazul masinilor de spalat vase. E drept, in cazul acestui tip de aparate electrocasnice programele de spalare sunt mai putin variate, acest lucru fiind sesizabil si pe Bosch SPS40E02EU. Practic, programele disponibile pe Bosch SPS40E02EU sunt facute in asa mod incat sa actioneze cu intensitate diferita, in functie de nivelul de murdarie al vaselor dumneavoastra. Inainte sa trecem la prezentarea efectiva a programelor, mai trebuie adaugat un lucru: aceasta masina foloseste tehnologia ActiveWater, deci orice program ati rula aveti siguranta utilizarii rationale a apei, deci masina va fi cat se poate de economica. Iata lista de programe:

Intensiv – daca aveti vase, oasel, sau tigai cu adevarat greu de spalat, acest program este solutia pentru dumneavoastra. Temperatura ridicata a apei, de 70 grade, asigura o spalare foarte eficienta, fiind indepartate cu usurinta chiar si resturile intarite de mancare. Dureaza 135 minute si consuma 14 litri de apa.

Normal – este programul obisnuit pe care vi-l pune la dispozitie masina de spalat vase Bosch SPS40E02EU. Are o durata de 130 minute iar consumul de energie electrica inregistrat este de 1.1 kWh. Daca nu aveti rabdare sa rulati programul economic, despre care vom vorbi mai jos, programul normal este solutia pentru dumneavoastra. Practic, acesta actioneaza la fel ca cel Eco, diferenta fiind ca durata mai mica impune consumuri mai mari de resurse, mai ales de energie electrica.

Eco – Acest program este utilizat pentru toate testele efectuate conform reglementarile Uniunii Europene. Asa se intampla de obicei la masinile de spalat vase sau rufe, se alege programul Eco pentru determinari, astfel incat rezultatele de eficienta energetica sa fie cat mai bune. In cazul lui Bosch SPS40E02EU, acest program contine urmatoarele faze: prespalare, spalare cu o temperatura a apei de 50 grade, spalare intermediara, limpezire la 65 grade si, in final, uscare.

Spalare rapida – Bineinteles, caracteristica principala a acestui program este durata redusa. Astfel, programul de spalare rapida pe care Bosch SPS40E02EU vi-l ofera dureaza doar 29 minute. Totusi, este indicat sa nu spalati cu acest program vase extrem de murdare, sau cu resturi intarite de manncare. De asemenea, important de stiut este ca Bosch SPS40E02EU ruleaza acest program fara faza de uscare.

Vezi aici un pret foarte bun pentru Bosch SPS40E02EU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *