Asus X550CC-XX551D

Laptop Asus X550CC-XX551D

Daca tot v-ati hotarat sa va cumparati un laptop nou, ar fi o idee buna sa investiti o suma suficient de mare pentru a achizitiona un gadget bun, pe care sa puteti sa-l folositi ani de zile, fara a sesiza scaderi de performanta. Un astfel de laptop este Asus X550CC-XX551D, un model destul de nou pe piata romaneasca dar care deja se afla in topul  vanzarilor. Evident, aceasta pozitie in top o ocupa datorita unui raport pret/calitate foarte bun, cat si datorita notorietatii brandului Asus. Laptopul Asus X550CC-XX551D este potrivit atat pentru activitati de birou, procesari foto-video, cat si pentru relaxare cu filme, jocuri etc. Chiar si jocurile mai noi vor merge foarte bine pe laptopul de fata, gratie caracteristicilor tehnice pe care acest laptop le incorporeaza si pe care le vom vedea impreuna in cadrul acestui scurt articol.

Procesor

Cred ca putem fi cu totii de acord ca punctul forte al noului laptop Asus X550CC-XX551D este procesorul. Avem de-a face cu un i5, modelul exact ce a fost integrat in laptopul de fata purtand denumirea de 3337U. Nu este un procesor tocmai rau, nici macar placa video integrata nu este rea, fiind vorba despre un Intel HD Graphics din seria 4000 – mai multe despre placa video ceva mai incolo. Procesorul de pe Asus X550CC-XX551D a fost lansat la inceputul anului 2013 si se spune ca are performante ceva mai ridicate decat diverse modele de i7 din seria trecuta – retineti caci este foarte important: ma refer strict la modele de i7 mai vechi, bazate pe arhitectura Sandy Bridge. Cache-ul de tip Intel Smart Cache este de 3MB iar frecventa este de 1.8 GHz. Daca vreti, aveti posibilitatea de a mari frecventa la 2.7 GHz gratie versiunii a doua a tehnologiei Intel Turbo Boost. Aceasta tehnologie este extrem de utila mai ales pentru cei care obisnuiesc sa solicite mult laptopul, caci mareste in mod automat frecventa procesorului, cat timp nu se depasesc limitele impuse pentru consumul de curent si pentru temperatura. Ultimul lucru pe care vreau sa-l adaug despre procesorul prezent pe Asus X550CC-XX551D este ca are la baza tehnologia de fabricare 22nm, lucru care era evident pentru multi dintre dumneavoastra.

Cumpara Asus X550CC-XX551D la un pret foarte bun

Placa video

Mentionam mai sus despre placa video integrata in acest laptop. Sa vorbim putin si despre placa video dedicata, caci aceea va fi cea pe care o veti folosi. Astfel, trebuie spus ca laptopul Asus X550CC-XX551D vine cu o placa video dedicata NVIDIA GeForce GT 720M. Aceasta oferta suport pentru DirectX 11, cat si pentru tehnologiile Cuda, Optimus, PhysX, si GPU Boost 2.0. Chiar daca este dedicata, nu trebuie sa credeti ca aceasta placa atinge cine stie ce performante extraordinare, fiind vorba despre un mod entry-level. Sigur, nu o sa va dezamageasca, dar nici nu veti juca cele mai noi jocuri pe detalii maxime. Aproape un an a trecut de la lansarea placii video de pe Asus X550CC-XX551D, lansarea acesteia avand loc in primavara anului trecut. Memoria sa este de 2048 MB. In finalul descrierii placi, trebuie sa adaug ca GPU Boost 2.0, una dintre tehnologiile pe care le-am enumerat mai sus, mareste performantele placii, in limita permisa de temperatura acesteia. Practic, mareste performantele fara sa depaseasca o limita prestabilita de temperatura – partea buna este ca actioneaza doar atunci cand acest lucru este impus de activitatile pe care le desfasurati pe laptopul Asus X550CC-XX551D, deci vorbim despre un consum ceva mai ridicat de energie doar atunci cand este cazul.

Alte detalii

Colectionarii de filme, muzica, sau jocuri au si ei destule motive sa fie entuziasmati de configuratia laptopului Asus X550CC-XX551D, caci acesta vine cu o capacitate de stocare foarte buna, de 1 TB. Hard-ul este de tip SATA si are o viteza de rotatie de 5400 rpm. Cateva detalii trebuie prezentate si in privinta display-ului, caci este o parte pe care nu putem sa o omitem. Astfel, Asus X550CC-XX551D vine cu un display de 15.6 inch, cu iluminare bazata pe LED-uri si cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli.

Ca si constructie, Asus X550CC-XX551D vine cu dimensiunile de 380×251 mm, alaturi de o grosime cuprinsa intre 24.8 – 31.7 mm. Masa este suficient de scazuta pentru a nu reprezenta o problema, fiind vorba despre 2.3 kilograme. Practic, este vorba despre masa oarecum obisnuita pentru laptopuri cu diagonala de 15.6 inch.

Vezi aici un pret foarte bun pentru Asus X550CC-XX551D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *