Allview Viva D8

res_4ab128d2dc9b49c9ebcd18bfda669b1e_350x350c_s3jn

Este greu sa gasiti in momentul de fata o tableta mai noua decat Allview Viva D8. Aceasta a fost lansata pe piata din Romania in luna ianuarie 2014 si deja a inceput sa-si atraga o multime de laude, atat din partea utilizatorilor, cat si din partea publicatiilor de specialitate. Bineinteles, ca orice tableta ce se comercializeaza la un pret relativ mic, si Allview Viva D8 include atat parti mai reusite, cat si parti mai putin reusite, scopul acestui articol fiind de a identifica si prezenta aceste aspecte, astfel incat sa va decideti daca doriti sa achizitionati acest model, sau daca este cazul sa va continuati cautarile pentru o alta tableta. Fara indoiala, caracteristica cea mai interesanta pe care o putem identifica pe modelul de fata este 3G-ul, detaliu ce nu este prezent pe foarte multe tablete, cel putin nu pe cele ieftine.

Display

Incepem discutia despre tableta Allview Viva D8 cu o scurta prezentare a display-ului si a caracteristicilor acestuia. Si ca sa incepem cu detaliile de baza, trebuie spus ca aceasta tableta are un display cu diagonala de 7.9 inch, deci nu este exagerat de mare. Depinde acum de preferintele fiecaruia, eu personal prefer o tableta de dimensiuni mai mici, pe care sa o pot lua cu usurinta cu mine. Astfel, consider ca cei 7.9 inch ce caracterizeaza display-ul tabletei Allview Viva D8 sunt tocmai potriviti pentru persoanele pentru care mobilitatea primeaza.

Ca rezolutie vorbim despre 1024x768px iar formatul este de 4:3. Nu putem sa trecem mai departe fara sa amintim despre caracteristica cea mai importanta pe care o prezinta dispay-ul lui Viva D8. Daca nu stiti deja, ma refer la faptul ca acest display LCD beneficiaza de tehnologia IPS. Cateva detalii despre aceasta, in cazul in care va doriti sa stiti mai multe despre ea si despre avantajele pe care aceasta le aduce: IPS vine de la In-plane switching si este o tehnologie specifica ecranelor LCD si are ca avantaje unghiuri de vizualizare mai bine si o reproducere mai buna a culorilor. De asemenea, un alt avantaj foarte important de care beneficiaza Allview Viva D8 este faptul ca displayurile ce dispun de IPS nu lasa urme atunci cand sunt atinse, deci vorbim despre un lucru esential pentru tablete, cat si pentru alte dispozitive cu ecran tactil.

Cumpara Allview Viva D8 la un pret foarte bun

Diverse

Sistemul de operare prezent pe tableta Allview Viva D8 este Android 4.2 Jelly Bean. Asa cum stiti, puteti sa personalizati tableta oricum doriti, prin simpla instalare a aplicatiei disponibile in magazinul Play. Variantele de aplicatii sunt nenumarate, fie ca este vorba despre jocuri, utilitare etc. Bineinteles, puteti ori sa optati pentru aplicatii gratuite, ori sa platiti preturi modice pentru a cumpara diverse aplicatii de care sunteti interesati. Fara indoiala, cele mai populare, si gratuite pe deasupra, sunt cele pentru Youtube, Facebook, Yahoo Mail etc.

Apropo de ce spuneam mai sus referitor la portabilitatea oferita de displayul de 7.9 inch, trebuie sa mai adaug si ca greutatea tabletei Allview Viva D8 este de 367 grame iar dimensiunile sale sunt de 199×136.8×91 milimetri. Precum puteti observa, grosimea acestei tablete este destul de mic, fapt ce confera un plus de eleganta dispozitivului. Daca tot vorbim de eleganta, se merita precizat si ca Allview Viva D8 are o carcasa de culoare neagra, acest detaliu aducandu-si si el contributia la designul reusit al tabletei.

Pentru cei care prefera sa asculte muzica de la radio, Allview Viva D8 are grija si pune la dispozitie radio cu RDS. Astfel, aveti nevoie doar de o pereche de casti si puteti asculta posturile dumneavoastra de radio preferate, direct de pe tableta. Amatorii de fotografii sau de video-call-uri au si ei motive sa fie entuziasmati de tableta Allview Viva D8. Aceasta dispune de o camera principala cu rezolutia de 3MP si o camera frontala cu rezolutia de 1MP. Nu e foarte mult, dar este destul de bine pentru o tableta situata in aceasta gama de pret.

Memorie

Allview Viva D8 sta destul de prost atat din punct de vedere al RAM-ului, cat si din punct de vedere al capacitatii de stocare. Astfel, vorbim despre numai 512MB DDR3 memorie RAM, timp in care capacitatea de stocare este de 4GB. Bineinteles, sistemul de operare ocupa si el destul, asa ca ar fi o idee excelenta sa achizitionati si un card de memorie cu care sa extindeti posibilitatile de stocare ale lui Allview Viva D8. Asa cum se intampla la mai toate tabletele disponibile pe piata, si Allview Viva D8 ofera posibilitatea de extindere a memoriei pana la 32GB.

Atat ar fi de spus despre acest gadget nou lansat, concluzia ar fi ca daca vreti o tableta cu 3G la un pret acceptabil, acest model este printre cele mai bune variante disponibile.

Vezi aici un pret foarte bun pentru Allview Viva D8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *